De Afrikadag wordt altijd afgesloten met een muzikaal optreden van een grote Afrikaanse artiest. Dit jaar gaan we een stapje verder. De Evert Vermeer Stichting organiseert in samenwerking met Project Nana en Dady Kiyangi van Yangambi de Afrikadag afterparty in de Sugar Factory:

Africa at Night.

Op de eerste editie van de Afrikadag afterparty host Africa at Night het opkomende Congolese talent Fredy Massamba. Moeiteloos voegt hij lyrics in het Lingala en Kikongo samen met traditionele Afrikaanse ritmes en soul. De percussie van Centraal Afrika en de hip hop van New York smelten samen tot een indrukwekkend optreden dat bol staat van de Afro Soul.

Tijdens de Afrikadag krijg je alvast een voorproefje van deze Congolese topartiest in Paradiso: van 12:45 uur tot 13:30 uur licht Fredy Massamba vast een tipje van de sluier op, van wat hij voor je in petto heeft.

Maar Africa at Night is meer dan dat. Vanaf 17:00 uur kun je hier terecht voor Afrikaans eten (niet bij de prijs inbegrepen) en verschillende surprise acts. Gelegenheid om door te netwerken in een Afrikaanse atmosfeer.